De opleiding Advanced SHIATSU Practitioner is erop gericht kandidaten een allround vorming te geven tot shiatsutherapeut. De opleiding duurt in een normaal tempo drie jaar. De studielast bestaat uit de modules:

Vaak wordt de vraag gesteld waarom voetreflexologie in deze opleiding is opgenomen. Het antwoord daarop is dat de essentie van de techniek van voetreflexologie bestaat uit het op de juiste wijze toepassen van duimdruktechniek. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Voetreflexologie kan dus worden gezien als intensieve shiatsu op de voeten. Door het volgen van deze opleiding wordt de kandidaat een breed toegerust shiatsutherapeut. U kunt de opleiding Advanced SHIATSU Practitioner naar keuze starten met Shiatsu ZEN-Style, Shiatsu Ryoho of Voetreflexologie.

Achtergrond

De technieken van twee vormen van shiatsutherapie zijn vertegenwoordigd in deze opleiding. Ook de toegepaste verklaring van deze therapie is breed. In de Shiatsu Ryoho wordt gewerkt met een fusion van westerse medische kennis en oosterse theorie terwijl in de Shiatsu ZEN-Style vooral wordt uitgegaan van de oosterse theorie met zijn 5-elementenleer, yin en yang en de meridianen.

Competentie

Naast de praktijk is voor dit diploma ook de medische basiskennis uiteraard een noodzakelijk studievak. Een Advanced SHIATSU Practitioner beschikt over alle vaardigheden die nodig zijn om functiestoornissen te bestrijden. Voorbeelden daarvan zijn klachten van het bewegingsapparaat, zoals nek- en schouderklachten of lage rugklachten. Ook menstruatieklachten, een spastische darm of pijnklachten in het algemeen behoren tot het werkterrein van de Advanced SHIATSU Practitioner. Een volledige opsomming van de therapeutische mogelijkheden die een Advanced SHIATSU Practitioner heeft, voert hier te ver. De opleiding Advanced SHIATSU Practitioner is geaccrediteerd door de NVST.