Een aantal beroepsgroepen in onze maatschappij kampt met lichamelijke klachten die het gevolg zijn overbelasting bij hun beroepsuitoefening. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan kappers, verzorgenden en beeldschermwerkers. Ook een hoge werkdruk in het algemeen leidt vaak tot lichamelijke klachten.

Motivatie

Een goede preventie tegen de genoemde klachten is een goede massage. Helaas kun je een algemene, preventieve massage niet overal geven. Ook ontbreekt vaak de tijd om een therapeut te bezoeken. Toch is het van groot belang dat structureel wordt gewerkt aan spierontspanning en stressreductie. Dit in het belang van de gezondheid van de werknemer. Uiteraard heeft ook de werkgever een groot belang. Ziekteverzuim is een grote kostenpost voor bedrijven.

Wat, waar en hoe?

DBA heeft daarom de afgelopen 12 jaar een uiterst effectieve stoelmassage ontworpen en uitontwikkeld. Deze behandeling is geënt op shiatsutherapie en wordt uitgevoerd op een daarvoor ontworpen stoel. De cliënt hoeft zich daarbij niet te ontkleden. Deze behandeling is dus bij uitstek geschikt om binnen een bedrijf te worden toegepast. Vanwege de aangegeven achtergrond noemen we deze behandeling StoelShiatsu.

Waar en hoe lang?

De cursus duurt 7 dagdelen en wordt gegeven in Groningen, Leeuwarden en Zevenaar.
Het bij- en nascholingsprogramma is geaccrediteerd door de NVST

Meer informatie vindt u bij Waar & Wanneer en Kosten.