Klassieke Massage is de Grande Dame onder de verschillende werkvormen die massage kent. Het is een behandelmethode die al rond het begin van onze jaartelling wordt beschreven in het klassieke Chinese boek Nei King en de Indiase Ayurveda. Hippocrates schreef al omstreeks 400 voor het begin van onze jaartelling dat een stevige massage toniserend en een zachte massage sederend werkt. Uit deze bronnen blijkt dat al in de oudheid gebruik werd gemaakt van de technieken effleureren, p├ętrisseren, frictioneren, vibreren en tapoteren. De massagevorm waarbij men gebruik maakt van deze technieken noemt men klassieke massage.

Effect binnen de therapie

De module Klassieke Massage maakt deel uit van het diploma Manueel Praktizijn®. Binnen het palet aan vaardigheden waarover de Manueel Praktizijn® beschikt is klassieke massage vooral gericht op ontspanning en verzorging. Ontspanning is een belangrijk element binnen een therapeutische behandeling. Het stelt het lichaam in staat om optimaal te reageren op therapeutische technieken.

Mogelijkheden met Klassieke Massage

Klassieke Massage is echter ook een zelfstandige, complete werkvorm. Veel kandidaten volgen deze cursus om na het behalen van het certificaat aan de slag te gaan bij een beautyfarm of saunabedrijf. Ook kunt u zelf een praktijk beginnen. Masseur is een vrij beroep en als u de juiste opleiding hebt genoten, kunt u prima zelfstandig aan de slag.

Waar en hoe lang?

De cursus duurt 18 dagdelen. Hij wordt gegeven in Groningen, Leeuwarden en Zevenaar. Bij de NVST is accreditatie aangevraagd voor het bij- en nascholingsprogramma.

Meer informatie vindt u bij Waar & Wanneer en Kosten.